donderdag 22 oktober 2009

Waarom vrouwen seks hebben


Er is een nieuw spraakmakend boek uit. Het boek heet Why Women Have Sex en is geschreven door Cindy Meston en David Buss. Ondertitel: Understanding Sexual Motivations from Adventure to Revenge (and Everything in Between). Het Amerikaanse werk is verschenen bij Times Books in New York. Cindy Meston (foto) is professor in psychofysiologie (sexuologie) aan de universiteit van Austin, Texas.


In dit boek worden meer dan 200 redenen genoemd waarom vrouwen seks hebben met hun partner: van het doden van verveling tot het bewaren van de vrede in de relatie, van het laten verdwijnen van hoofdpijn tot het toelaten opdat manlief de volgende morgen de vuilniszakken buiten zet.
Al deze redenen zijn geen voorbeeld van passie en romantiek. Deze laatste redenen komen in dit boek (naar aanleiding van onderzoek) op bijna de laatste plaats.
Tamelijk schokkend dat deze triviale redenen ten grondslag liggen aan een bijzonder intieme daad tussen levenspartners. Maar liefst 84% van de ondervraagde vrouwen gaf toe dat zij slechts seks hadden om een rustig leven te houden of als een manier om huishoudkarweitjes gedaan te krijgen.
Zouden mannen romantischer zijn? Misschien komt er ook ooit nog een boek uit ‘Why Men Have Sex’, al heb ik mijn twijfels dat de uitkomst hiervan misschien even triviaal is. Tja, het zal dan wel een onderzoek zijn in de USA, met Amerikaanse vrouwen en mannen. Een schrale troost?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten