dinsdag 13 oktober 2009

Scheringa geschoren


Foto hierboven: De 22-jarige schaatser Jan Smeekens uit de DSB Bank-ploeg van Jac Orie won vorige week zaterdag nog de 500 meter in 35,98.
Ay! Dat doet pijn als je bedrijf in de kreukels ligt. Bij de uitleg over de actie van De Nederlandsche Bank die de DSB-bank (van Dirk Scheringa) vanaf nu in een houtgreep houdt, zei Wouter Bos terecht dat het debacle onder andere te wijten is aan slechte communicatie. Goed gezien: veel beloven, weinig nakomen. Geen openheid van zaken geven. Keer op keer de boel verdraaien of niet de volledige waarheid vertellen. Klanten niet serieus nemen. Je kan dan wel iets goedgebekt brengen, maar dat is nog geen communicatie. Communicatie heeft ook te maken met een heldere, betrouwbare boodschap, die de lading dekt. Klaas Wilting is exit, in de flut-VUT. Deze brave man is waarschijnlijk de meest onnozele en de laatste ziel op aarde die gelooft dat Scheringa uit Wognum een TiTaTovenaar is. Als de buikspreekpop van Scheringa verklaarde hij doodleuk dat er ‘niets aan de hand’ was. Geen paniek, mensen. Staat op de website van DSB: DSB Bank is een ontzettend groot en dynamisch bedrijf en blijft zich als maar verder ontwikkelen. Ha, ha! Er is niet één waarheid in deze zin, maar hij klinkt fantastisch. Heb ik, net als velen met mij, een Al-Sahaf gevoel bij (Iraakse persvoorlichter van Saddam Hoessein).
En al die leugens, daar trapt een ouwe rot als Pieter Lakeman niet in. Die roept prompt mensen op hun geld van de bank te halen. Toch is ook Lakeman laakbaar. Het is namelijk wel gemeen om iemand die mank loopt z’n stok af te pakken, zodat hij alsnog omvalt. Tja, je zal maar één van de 400.000 AZ-aanhangers of schaatsers van de DSB-ploeg zijn die een rekening heeft bij de DSB, de Debet Saldo Bank. Niet leuk.
Wat wel leuk is: het Scheringa Museum voor Realisme. Realisme! HAHAHA! Het bestaat echt! Opgericht met gelden van Scheringa, die er topwerken van moderne kunst in heeft hangen. Waar dat gevestigd is? Of all places: in Spanbroek. Daar zou je eerder een hoerenkeet verwachten, gezien de naam, dan een museum. Maar goed, het museum voor Realisme is dus ook binnenkort opgedoekt. Letterlijk. Tijd om er een tentoonstelling in te organiseren van een meer abstracte kunst: die van het communiceren. Met uiteraard veel aandacht voor de 'opkomst en ondergang' van DSB en de missers van Klaas Vaak, ehh pardon Wilting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten