maandag 5 oktober 2009

Het brein van Rem Koolhaas


Zijn naam is (Kool)haas. Rem Koolhaas. Een zeer belangrijke en wereldvermaarde Nederlandse architect, zoon van Anton Koolhaas. Die laatste schrijver werd op mijn school als niet literair genoeg bestempeld (mavo-auteurtje), desalniettemin met de meest prestigieuze prijzen beloond (o.a. PC Hooftprijs!). En waarschijnlijk een van de fantasierijkste, ik heb althans genoten van zijn dierenverhalen. Die fantasie heeft ook zijn zoon geërfd, die in staat is op vernuftige wijze allerlei praktische problemen in de stedenbouw op te lossen en zelfs uit te buiten tot voordeel van de gebruikers.




Zó beroemd is Koolhaas, dat hij in de VS als voorbeeld geldt van iemand wiens brein men graag zou willen lenen/gebruiken, iemand die een zeer positief brein heeft waarmee zelfs de meest onmogelijke architectonische puzzelopgaven worden beslecht.
That’s Dutch Design: briljant, geestig, inventief denken! Ja, ja, wij scoren hoog! Zeker wat betreft bouwen met Koolhaas. Of moet ik op z'n Amerikaans zeggen 'Coooool'haas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten