donderdag 24 september 2009

Sport is vet ongezond


Sport is helemaal niet zo goed voor de gezondheid. Blessures zijn er bijna altijd, en niet alleen bij amateurs. Het staat dagelijks in de krant: grote valpartijen in de tour, gebroken enkels of beschadigde enkelbanden in het voetbal, schouderblessures of pijnlijke verstuikingen na een tenniswedstrijd. Dat is niet nieuw. Wat wel opvalt zijn de vele dikkerds, vooral bij ex-sporters. Neem nou mijn leeftijdgenoot Maradona. Vandaag stond in de krant dat hij terug was gekeerd naar zijn vaderland nadat hij naar Italië was gevlucht. Volgens zijn lijfarts om in een kuuroord bij te komen van de hectiek na een tumultueuze verloren wedstrijd in zijn thuisland, maar ook om er wat overtollige kilo's kwijt te raken. En wat kostbaarheden uit zijn oren overigens, want de douane had zijn gouden oorbellen in beslag genomen als afbetaling van zijn hoog opgelopen schuldenlast uit de tijd dat hij nog in Italië voetbalde. Arm pluisje. Het gaat helemaal niet goed met hem.
Nee het gaat zo slecht dat hij het zelfs na een afslankkuur op de weegschaal nog gemakkelijk kan opnemen tegen moeke Terpstra. Misschien moet Erica, zelf ook bezig met slankheidskuurtjes, Diego maar eens uitnodigen om samen naar de Sumo Sauna te gaan. Dat schijnt goed te helpen tegen de overtollige vetrollen. Als ze tenminste samen door een deur naar binnen kunnen.
Wat is dat toch met de mollige ex-topsporters? Ik vind het maar vreemd, want voor afslanken is doorzettingsvermogen en volhardendheid nodig, dezelfde eigenschappen die nodig zijn voor topsport. Voor beide coryfeeën van de sport is de finish van hun leven in zicht als ze zo doorgaan. Ongezond hoor, dat sporten. Ik beveel aan: niet joggen maar bloggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten