zondag 20 september 2009

De snaartheorie en onzichtbare werelden


[N.B.: De snaartheorie of string theory zou onder meer kunnen verklaren hoe de zwaartekracht werkt en de algemene relativiteitstheorie met de quantummechanische wereld kunnen verenigen.]

Michio Kaku is een Amerikaans wetenschapper, gespecialiseerd in theoretische fysica en de snaartheorie. Zijn kracht zit ‘m in het feit dat hij wetenschappelijke problemen inzichtelijk en helder weet te maken en daarmee aan de massa weet te verkopen. Als futurist creëert hij spannende beelden over hoe onze wereld er mogelijk zal uitzien in de verre of niet zo verre toekomst.
Kaku legt uit, dat er in theorie meerdere parallelle werelden kunnen bestaan, gewoon in je huiskamer, en zelfs dat je kunt teruggaan in de tijd. En als je terug kunt gaan in de tijd, moet het zeker mogelijk zijn om vóóruit te gaan in de tijd. Wat Kaku vast al gedaan heeft, want hoe kun je al die vreemde zaken anders al weten? (haha) In ieder geval een leuke entertainer die een beetje met z’n fantasie speelt zonder van z’n wetenschappelijke sokkel af te vallen. Dat is knap, maar ik vind Jules Verne pas een echte ziener. Al was Jules Verne geen wetenschapper, hij was wel goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd. Bovendien deed hij degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe. Het was aan anderen om zijn fantasieën werkelijkheid te maken. Waar de Jules Vernes van deze tijd zijn, weet ik niet. Het lijkt erop dat mensen tegenwoordig meer bezig zijn met het verleden, wat jammer is, want science-fiction heeft nou eenmaal meer toekomst. (alweer een haha!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten