maandag 14 september 2009

Dictator ontvangt 90 miljoen


Hij heeft het voor elkaar: dictator Mugabe heeft 90 miljoen euro toegezegd gekregen van een EU-afvaardiging, stond gisteren in de krant. In mijn ogen is dit erger dan weggegooid geld want een groot deel zal ongetwijfeld in de zakken van ZANU-PF aanhangers (Mugabe's partij)verdwijnen, waardoor zij alleen maar langer blijven zitten.

[heeft u terug van 100 miljard?]
De Afrikanen buiten Zimbabwe willen het probleem Mugabe het liefst zonder inmenging van buitenaf oplossen. Maar dat gaat niet lukken, er is in Afrika geen eensgezindheid en geen wil tot solidariteit zoals in Europa of Latijns-Amerika. De VS is voorstander van militair ingrijpen, maar heeft het te druk elders in de wereld, bovendien laait de discussie weer op over imperialistische machtspolitiek. Intussen groeit de ramp Zimbabwe door: honger, drinkwaterschaarste, ziekte (cholera-epidemie), werkloosheid (80%), geldontwaarding (50 miljard Zimbabweaanse dollars is 2 broden waard). Tja, en Mugabe liet zich onlangs nog fêteren op zijn verjaardagsfeestje van 200.000 euro en ging nog even op vakantie naar Maleisië, in luxe stijl uiteraard, om effe bij te komen van zijn drukke baan en voor een medische check-up. Die check-up kan hij zich permitteren, terwijl de vele miljoenen landgenoten van de honger, dorst, ziekte of armoede omkomen. Het is verschrikkelijk. Zimbabwe is net één groot concentratiekamp geworden. En wij maar noodhulp sturen. Het voelt heel dubbel. Tsvangirai heeft ook iets dubbels. Hij bedrijft in ieder geval een dubbele politiek door in de regering plaats te nemen en dan tegen zijn partijgenoten te oreren, een citaat:
Tsvangirai zei niet te blijven staan toekijken terwijl de ZANU-PF van Mugabe ,,de wet blijft schenden, onze parlementsleden vervolgt, haat zaait, onze productieve boerderijen binnenvalt en onze internationale verdragen schendt''.

In ieder geval is onze economische crisis en werkloosheid maar kinderspel. Goddank hebben wij BEA en BALKIE. Zelfs de meest pessimistische voorspellingen uit de komende troonrede kunnen mij niet meer drukken. En de inflatie? Laat me niet lachen!

[inflatie: 3 eieren, dat is dan...]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten