zaterdag 22 augustus 2009

Triptips voor virale vakantievierders



We leven in een tijd van voortdurende bedreigingen. Een daarvan is de bedreiging door gevaarlijke virussen: het Mexicaanse virus waart rond als een spook. Goed, er zijn nog meer van die spoken. Pas op als je vakantieplannen hebt, hier volgt een lijstje van de plaatsen waar je de meeste kans zou maken op besmetting met bacteriën of virussen:
1. Ierland: Blarney. De Blarney Stone is een blok blauwsteen dat ingemetseld is in de borstwering van Blarney Castle te Blarney, ongeveer 8 kilometer van Cork in Ierland. Volgens de legende krijgt iemand die de steen kust the gift of gab (de gave van grote welsprekendheid of kunst van het vleien; gab betekent kletspraat). De steen is in 1446 in een toren van het kasteel gezet. Het kasteel is een populaire toeristische trekpleister in Ierland; van over de hele wereld komen bezoekers om de steen te kussen en het kasteel en de mooie tuinen te bezichtigen. Elk jaar hangen maar liefst 400.000 mensen op kun kop om de steen te kussen. De kans is dus groot…
2. Verenigde Staten: Seattle. Market Theater Gum Wall. Deze muur is beroemd geworden halverwege de jaren negentig. Studenten die in de rij stonden te wachten voor de kassa van de bioscoop drukten hun kauwgom op de muur. Op den duur ontstond zou deze rubberen souvenirmuur. De studenten bleven niet plakken maar de kauwgom wel.
3. Italië: Venetië. Hoewel de stadsautoriteiten pogingen hebben gedaan om de poepresten van de vele honderden duiven te verwijderen, blijven de toeristen de duiven van de Piazza San Marco gewoon voeren.
Nog een extra triptip: ga er gewoon heen, maar neem je toilettas mee!
Bron voor dit kladblog: TripAdvisor.com / Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten