vrijdag 21 augustus 2009

bier is goed voor 't zog


Bier is een oud drankje: het werd al in Mesopotamië gedronken rond 4500 voor Christus.
In de middeleeuwen werd bier zelfs meer gedronken dan water. Niet omdat bier zo goedkoop was, maar omdat het drinkwater erg slecht was.
Populair is het 'blondje' altijd gebleven sinds die tijd, maar wel wordt het nog steeds een beetje gezien als een drankje voor het gewone volk. Deze reputatie is waarschijnlijk te wijten aan de traditie: na de introductie van wijn gingen de Romeinen allemaal overstag en werd bier voortaan het drankje van de barbaren. Romeinse schrijvers als Tacitus schrijven met veel verachting over het bier dat de Noord-Europese volkeren dronken.

Samen met de autoreclames zijn de bierreclames het leukst. Misschien omdat het echte mannelijke producten zijn. Omdat de aandacht bij de man ligt, mogen de reclames wat harder zijn, of ruwer. Hoewel bier heden ten dage niet echt meer een mannendrankje is, zijn de mannen ruim in de meerderheid als het gaat aantallen geconsumeerde liters. Daarentegen hebben vrouwen weer een jaloersmakend excuus voor het drinken van (bruin) bier als ze borstvoeding geven. Da's goed voor 't zog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten