maandag 31 augustus 2009

Pornflakes


Cornflakes: een oud product dat het nog goed doet anno 2009, en dat terwijl Kellogg's het al wat jaartjes maakt. Mijn kinderen vinden het ook lekker. Zelfs in Cuba heb ik het gezien, hoewel de eigenaar van de firma die de cornflakes maakt zo anti-Cuba is als maar zijn kan. Vroeger zat er een speeltje in de verpakking, waar ik als kleine jongen altijd nieuwsgierig naar was. Meestal een plastic frutsel dat je in elkaar kon zetten.
Enkele dagen geleden verscheen er een berichtje dat een vrouw in Zweden zo'n pak cornflakes had gekocht mede omdat er een dvd in zat met gratis fitness instructies. Wat bleek? Bij het inladen in de computer kwam ze terecht op een pornografische site... Goed, dat is misschien ook fitness, maar daar had deze Zweedse niet op gerekend. De fabrikant was in verlegenheid gebracht en besloot het uit te zoeken. De vrouw zei, dat ze haar trek nog niet had verloren en dat ze maar een andere doos gekocht had. Ik neem aan dat ze met 'trek' zin in cornflakes bedoelt en 'een andere doos' de verpakking van de cornflakes.

Tja, misschien had de fabrikant een ander idee van het begrip fitness, en zou alleen de naam van het product een kleine wijziging behoeven: pornflakes. De fabrikant heeft Charles Darwin goed begrepen die met 'survival of the fittest' toch ook de voortplanting in gedachten had. In ieder geval, in Nederlandse verpakkingen van cornflakes mis ik die speeltjes. Hopelijk komt dat weer eens terug, maar dan voor volwassenen. Ik heb al een paar suggesties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten