zondag 15 november 2009

Bestiario: toegepaste kunst

Bestiario is een jong ontwerpbureau van (o.a.) de Colombiaan Santiago Ortiz Herrera (kunstenaar en wiskundige, 1975) uit Barcelona. Het bureau heeft ook een vestiging in Lissabon. De ontwerpers van Bestiario hebben zich gespecialiseerd in het combineren van design en wetenschap. Zij ontwerpen en maken interactieve informatieplatforms die gebaseerd zijn op de grafiekentheorie, topologische algoritmen, natuurkundige modellen, geometrische en geografische voorstellingen, enzovoort. Uiteraard behoren computers daarbij tot hun voornaamste instrumenten.



Waar we dan in praktische zin aan moeten denken: interactieve kaarten van metro, bus of tram, plattegronden van openbare gebouwen, musea, webdesign, interactieve billboards, filmdecors, enzovoorts. Toegepaste creatieve computertechnologie, zou ik het benoemen. Het raakt aan ‘kunst’, maar heeft een meer commerciële bedoeling, zodat ik hier het woord ‘toegepast’ meer op zijn plaats vind. Het is een geheel nieuwe, boeiende tak van de designsector die de komende jaren onder invloed van krachtige computers en netwerken zeker nog van zich zal laten horen, ehhh zien!



Ga maar eens naar de volgende site, kies een van de geboden mogelijkheden via het gekozen plaatje door daarmee een nieuw venster te openen en gebruik daarna je muis om te klikken en te draaien. Probeer in ieder geval ‘Love is patient’ en ‘Eye candy’. Veel plezier!

KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten