maandag 23 november 2009

De golfjes van Clark Little



Clark Little is iemand die foto's gemaakt heeft van iets wat hij mooi vond, dat ook nog mooi heeft uitgevoerd en er geld mee verdiend heeft en bekend mee is geworden. Zoiets zou navolging moeten verdienen. Clark Little werd in 1968 geboren in Californië, USA, maar verhuisde toen hij 2 was naar Hawaï, waar hij al snel de nationale sport surfen ging beoefenen. Hij deed dat niet onverdienstelijk, maar zonder zich te bekwamen in de fotografie was hij een little Clark gebleven. Ga HIER naar zijn site.
Opvallend aan zijn foto's is de indrukwekkende natuurkracht en schoonheid van het water, die waarschijnlijk op slechts enkele plaatsen op de wereld na zo duidelijk is als in zijn woongebied Hawaï. Sommige foto's doen me onwillekeurig denken aan het Exodusverhaal van Mozes en de Israëlieten die langs de golven door de Schelfzee liepen, en andere op de Japanse prent van Hokusai die Van Gogh beïnvloed heeft en die later symbolisch is geworden voor de Japanse schilderkunst. Een golf, krachtig en vol passie!
Natuurfoto's zijn vaak prachtig, ook omdat de camera's van tegenwoordig steeds beter worden qua techniek en toepassingen. Clark Little heeft succes gehad met zijn foto's getuige de publicaties in bekende tijdschriften als GEO en Paris Match. Een paar voorbeelden, die voor zich spreken.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten