woensdag 18 november 2009

De onwerkelijke werkelijkheid van Peter Funch


Peter Funch (1974) is een rising star in fotoland. De uit Kopenhagen afkomstige Kunstfotograaf met een grote K woont in New York en heeft de negen jaar sinds zijn studie een letterlijk flitsende carrière doorgemaakt en verschillende projecten gedaan die zowel door publiek als door vakgenoten zijn bejubeld. Deze zomer waren enkele proeven van zijn werk (gratis) te zien in Amsterdam met enkele installaties in de vijver het museumpark in het kader van 'Dream Amsterdam'.
Hij heeft onder andere een zeer intrigerende fotoserie gemaakt die een surrealistische wereld tonen, waarin mensen gegroepeerd zijn naar wat zij aan het doen zijn. Hierdoor valt je pas op hoe absurd het gedrag van mensen soms is, het is gelijk komisch en tragisch en indrukwekkend en verwarrend. Ik vind het heel bijzonder dat de fotograaf puur beeld gebruikt en zo een compleet nieuwe wereld neerzet, waar je uren over kunt filosoferen. Echt groots.
Je kunt er veel over zeggen, maar ogen en brein moeten het werk doen bij foto's, dus hier enkele voorbeelden. Meer is te zien op deze site:
KLIK HIER
en op de site van de kunstenaar zelf:
KLIK HIER
Go and see!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten