dinsdag 28 december 2010

Reisje voor wie de financiële ruimte heeft


Space Oddity: het ongetwijfeld duurste hotel ooit is ook een heel vreemd hotel: het zweeft in de ruimte. Althans, dat gaat nog gebeuren, in 2012. We moeten daarvoor nog ruim een jaar wachten. En sparen, want het is lekker duur: zo'n 3,4 miljoen, inclusief toeslag voor een eenpersoonskamer neem ik aan. Je verblijft wel 4 dagen in de ruimte en allicht een nacht in zo'n zwevend gebouwtje op 450 kilometer van de planeet Aarde.
Boek je reisje HIER
Op dag 1 is het tijd om te acclimatiseren in de ruimte. Men wordt getrakteerd op een cocktail. Wat kan je verder verwachten voor die leuke som gelds? Wel, op dag twee neem je een gewichtloos bad, bijvoorbeeld. Kun je spelen met een waterbel van 20 liter, die uiteen laten spatten en de spetters opvangen in het luchtledige. Of je kunt rijden op een speciale fiets, die over de kop gaat (zie foto). Verder is het belangrijkste fenomeen natuurlijk dat je naar buiten kunt kijken: naar de aarde of de sterren. Met een speciale digitale camera kun je de plaatjes direct naar de aarde sturen. Op de laatste dag wordt je met een enorme snelheid (4G) terug naar de aarde gelanceerd. Leuk hoor, zo'n ervaring.



Je kunt natuurlijk voor iets minder geld ook mmm een stukje spacecake nemen en het nummer Major Tom van David Blowie... eehhh David Bowie opzetten. Hoewel je niet gegarandeerd dezelfde ervaring zult beleven, bij de juiste samenstelling van het cakebeslag denk je toch echt dat je je in het luchtledige bevindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten