maandag 6 december 2010

Beter bier dan cola


Het is algemeen bekend dat Coca Cola veel suiker bevat. Ik zal je zeggen hoeveel: maar liefst 39 gram per blikje, ofwel bijna 10 suikerklontjes. Suiker is erg geliefd bij kinderen en bacteriën (zoals Streptococcus mutans en Lactobacillus). De bacteriën zetten suiker om in zuren, die het tandglazuur aantasten. Wist iedereen al, maar let op: Coca Cola en trouwens bijna alle andere cola's doen ook zelf enge dingen zonder bacteriën. Erg leuk is de volgende proef. We doen een ei in de cola en wachten 24 uur. Wat gebeurt er? Dit:



Dat er nog mensen zijn die zo'n gevaarlijk drankje drinken... Ik houd het maar bij een biertje. Het is niet slecht voor de tanden en een ei blijft er gewoon in drijven, sterker nog: een gelukkiger ei bestaat niet! (Kip in bier gestoofd is ook lekker trouwens, kiplekker zelfs, al heb ik de kip voor deze blog niet geïnterviewd, dus haar antwoord hou je van me tegoed.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten