woensdag 17 februari 2010

interview met El Presidente


Clarence doet weer van zich spreken. El Presidente, zoals hij gekscherend wordt genoemd, werd recentelijk geïnterviewd door een CNN correspondent in het hol van de leeuw, de kleedkamer van het stadion van AC Milan waar hij al een tijdje bivakkeert. Clarence heeft het naar zijn zin in het voetbalkoortsige Italië, dat nog gekker is dan Brazilië, Spanje, Engeland of Nederland. Aangestoken en koortsig door het virus schafte hij vorig jaar een onbeduidend voetbalclubje uit de C-klasse "AC Monza Brianza 1912" aan, maar veel tijd om aan zijn beleggingsavontuur te besteden zal hij niet hebben met het drukke speel- en trainingsprogramma van AC Milan en het Wereldbekertoernooi in Zuid-Afrika voor de deur. Ik mag aannemen dat hij in de selectie zit naast de andere sterren. Het zal deze keer weer een veelbelovende ploeg zijn met sterspelers die hun staat van dienst hebben bewezen in de grootste Europese voetbalclubs, dus we kunnen er eens ruim voor gaan zitten in onze oranje outfits.
Laten we hopen dat dit een mooie, hete, spannende zomer wordt. Seedorf kan misschien nog wat betekenen als we afgaan op zijn mooie actie gisteren tegen Manchester United, als we maar niet weer van die hickups krijgen en het nét niet halen. Alles hangt af van het sluiten van de rijen en de aanvalslust bij Oranje. Aan El Presidente zal het in ieder geval niet liggen (als het tenminste niet op strafschoppen aankomt, huhuh). Wanneer wordt El Presidente eigenlijk onze bondscoach? Lijkt me niet ondenkbaar, zo'n Obama van het voetbal! [dit artikel is herschreven]


PS: De selectie van het NL WK-elftal (geen Clarence dus...!):
Ibrahim Afellay (PSV), Ryan Babel (Liverpool), Otman Bakkal (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Eljero Elia (HSV), Orlando Engelaar (PSV), John Heitinga (Everton), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Dirk Kuijt (Liverpool), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Maarten Stekelenburg (Ajax), Rafaël van der Vaart (Real Madrid), Piet Velthuizen (Vitesse), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht), Gregory van der Wiel (Ajax) en Demy de Zeeuw (Ajax).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten