vrijdag 4 juni 2010

Vacature


Ik was gisteren in Den Haag en wandelde nog even over het Binnenhof. Daar stond een eenzame Italiaanse ijstent en verder was er weinig activiteit behalve op de terrasjes in de buurt. Zou dat te maken hebben met de grote werkloosheid? In ieder geval kwam ik een advertentie tegen voor een vacature in de hofstad, die mij wel aansprak. Aangezien ik uitbreiding van mijn uren ambieer, denk ik er sterk over. Ik heb nog krap een week om er over na te denken geloof ik.

Dit was de tekst:

Sinds de val van het kabinet is ons land stuurloos. We zijn dan ook met spoed op zoek naar een doortastende, innemende en progressieve:

MINISTER PRESIDENT



Nederland is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden op het vasteland van West-Europa. Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De hoofdstad van het land is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag.

Uw ambt
Als boegbeeld van onze samenleving bent u verantwoordelijk voor het wel en wee van elke Nederlandse staatsburger en draagt u ministeriële verantwoordelijkheid voor het Koninklijk Huis. Internationaal behartigt u de belangen van Nederland binnen de Europese Unie en daarbuiten. U geeft richting aan integratie, economie, veiligheid, onderwijs, defensie en alle andere actuele thema's. Als voorzitter van de ministerraad en als Minister van Algemene Zaken bent u in eerste instantie de drijfveer achter economisch herstel. Met uw regering stelt u orde op zaken en laat u gouden tijden herleven.

Het presidentschap van dit Nederland vraagt toekomstvisie en multilateraal leiderschap. Het is een inspirerend, maar veeleisend ambt dat u met grote toewijding dient te vervullen.

Honorarium
Uw bezoldiging is conform de balkenende-norm vastgesteld. Daarnaast ontvangt u een uitgebreide onkostenvergoeding, een volledig geoutilleerde ambtswoning en mag u gebruik maken van het regeringstoestel voor staatsbezoeken en overige zakelijke aangelegenheden.

Profielschets

U bent een visionair leider die mensen weet te inspireren en die zaken geregeld krijgt. Onder uw bezielende leiding wordt het economisch herstel ingezet, zodat Nederland uiteindelijk sterker staat dan ooit tevoren. Uiteraard kunt u als politicus goed debatteren en weet u met uw overredingskracht standpunten over het voetlicht te brengen. U bent van onberispelijk gedrag en u heeft de bagage om dit ambt succesvol te vervullen.

Uw kandidatuur

Kijk hier voor de spelregels en de voorwaarden
Als u niet wilt solliciteren op deze functie, breng dan zeker wel uw stem uit tijdens de verkiezingen op 9 juni. Met uw stem bepaalt u wie wél Minister-President van Nederland wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten