vrijdag 9 april 2010

Nederland overbevolkt?


Veel mensen denken dat Nederland vol is. Maar dat valt tot nog toe wel mee.
Elke 3.6 minuten sterft er iemand in ons land, en elke 3 minuten komt er een baby bij. Er is dus een lichte aanwas van de bevolking, hoewel het sterftecijfer stijgt naarmate de vergrijzing toeneemt. De komende jaren is Nederland ermee gebaat, dat de bevolking op pijl blijft als het geboortecijfer stabiel is. Daarom is immigratie geen slecht idee. We moeten dat alleen beter regelen. Via marktgestuurde immigratie, bijvoorbeeld. Van de asielzoekers moeten we het waarschijnlijk niet hebben: dat aantal is gestaag dalende, en het zijn er maar een paar duizend. In de tweede helft van vorig jaar kwamen 7100 asielzoekers ons land binnen en vertrokken er 5500.
Je hoort er de laatste tijd niemand meer over. Waarschijnlijk gaan ze geruisloos op in onze maatschappij. Zoals het hoort, zoals het altijd geweest is, en hopelijk altijd zal blijven. We zijn een beschaafd land. Hoop ik.
Wel nemen wereldwijd de bevolkingsaantallen schrikbarend snel toe. Een impressie van hoe hard het gaat vind je HIER (klik op het woordje HIER).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten