zaterdag 2 juni 2012

Slapen onder de zeespiegel


Slapen onder de zeespiegel, dat heb ik altijd al gewild. Het kan binnenkort. In Dubai. Het Arabische Golfstaatje zou enige jaren geleden met een miljoenenproject naar ontwerp van een Duitse architect van start gaan, maar dat is nooit gelukt omdat de financiering niet rond kwam. Inmiddels is er weer een nieuw ontwerp, dat nog spectaculairder is dan de vorige. Het lijkt wel wat op een ruimteschip uit de Hollywood studio van Star Trek.


Water Discus Underwater Hotel heet het. De schijven waaruit het hotel bestaat, reiken tot tien meter onder water en bevatten 21 kamers, een onderwater duikcentrum en een bar. In James Bond stijl kunnen hotelgasten vanuit hun kamers kleine diepzeevoertuigjes besturen. Leuk om onderwaterfoto’s te maken. Deep Ocean Technology, het bedrijf achter dit ontwerp, wil het ‘ontdekken van de oceaan’ toegankelijker maken. Voorlopig is een kamer nog niet te boeken, dus is alles momenteel nog alleen virtueel te bekijken. Het lijkt me wel een bijzondere ervaring, maar je kunt daarvoor natuurlijk ook een groot aquarium in je slaapkamer bouwen met zeevissen. Dan heb je tenminste nog de mogelijkheid om vanaf je luxe bed met je hengel te vissen naar een kabeljauwtje of een scholletje voor de barbecue.
Bovendien is het volgens mij wel lastig als je een lekkage hebt, want als je zo ver onder water zit, waar haal je dan je emmertje vandaan. En vooral, hoe krijg je al dat water uit je hotelkamer ;-)

Bekijk de virtuele hotelkamer:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten