zaterdag 28 november 2009

Geloof het of niet: spontane verschijningen?



Je hebt het allemaal wel eens: je denkt ergens aan, of aan iemand, en op dat moment wordt je gebeld. Blijkt het de persoon te zijn waar je aan dacht of de gebeurtenis die net in je geest naar boven was gekomen. Toeval? Het brein is een tovermachine, het zoekt aanknopingspunten. Als iets ontbreekt, vult het brein het aan of wordt waakzaam. Het gaat op zoek, het 'googelt' voortdurend: en ja, na een tijdje ziet het via jouw ogen waar het naar op zoek was: BINGO!
Mensen die heel vurig geloven in iets, worden vaker verrast door toeval dan mensen die nergens in geloven. Zo zullen gelovige christenen wel eens een verschijning van Jezus of Maria hebben meegemaakt, terwijl semi-ongelovigen (zoals ik) aangewezen zijn op de image search van het internet. Het afgelopen jaar waren verschijningen van Jezus en Maria een aantal keer in het nieuws. Zo was er een klodder vogelpoep, waar een dame een afbeelding van de Heilige Maagd in zag. Ook was er een Ikeawand in een wc waarin de afbeelding opdook van J. C. Maar er zijn ook 'meer alledaagse' verschijningen. Je zou het een chirurg eens moeten vragen of hij wel eens een verschijningspatroon van Jezus of Maria heeft ontdekt in een foto van een scan of röntgen van een van zijn patiënten. Het schijnt relatief gezien nogal eens voor te komen, want voorbeelden te over. Zo had een vrouw in het christelijke Amerika een MRI-scan laten maken van een gedeelte van haar wervelkolom (zie bovenstaande foto). Daarin ontdekte zij de beeltenis van Jezus. ‘Mijn nek voelt veel beter aan, en ik weet niet of dat ligt aan Jezus of aan de fysiotherapie,’ verklaarde ze nuchter. Er zijn mensen die de spontane verschijningen, zoals op een tortilla of pannenkoek, een aardappel of een popcorn, of op een röntgenfoto, verkopen op E-bay. Dat brengt soms aardig wat op: 1775 dollar voor een mislukte dumpling of 2800 dollar voor een verbrande visstick, en zelfs een lelijke pannenkoek waar 15.000 dollar voor geboden wordt (In twee gevallen was het de directeur van een online Casino uit de VS die de gelukkige eigenaar werd). Gooi dus nooit wat weg, maar kijk goed of je misschien de afbeelding ziet van Jezus of Maria.



Een recente hoax van een Kitkatreep waarin de afbeelding van Jezus te zien zou zijn, is in Parijs bekroond met een zogenaamde Epica. Het bleek namelijk een reclamestunt. Een hele goedkope ook, want de reep is gewoon gefotoshopt. Bekijk het filmpje en geniet:
KLIK HIER
. Hieronder staan nog een paar foto’s van verschijningen. Die van het achterste van een hondje lijkt verdomd echt! Of is ook die gefotoshopt?

Jezus in een röntgenfoto van een gebit.


Jezus 'verschijnt' op de deur van een pickup-truck, advies: maak je auto niet schoon!


De Maagd in een sandwich... wat gebeurt er als je die opeet?


Het hondje is echt, een vuilnisbakkenras van 3 jaar oud schijnt 't. Ben benieuwd naar de nakomelingen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten