woensdag 22 september 2010

Atheïsme in de VS



Het is heerlijk om de spot te drijven met "heilige huisjes". Iedereen doet het wel eens. Je kunt echter ook overdrijven, vinden wij, Europeanen. Alles in de VS is namelijk extremer dan hier. In die natie zijn erg veel fanatieke christenen, en dat lokt even fanatieke atheïsten uit. Zo zit dat nu eenmaal. Er is zelfs een winkel in New York die atheïstische merchandise verkoopt, van onschuldige duiveltjes tot knipplaten voor de jeugd (waarbij je Jezus aan kunt kleden) en stempels met "God is fake". Je hebt zelfs een knipplaat die online werkt:

KLIK HIER

Wie gevoel voor humor heeft, kan dit wel waarderen. Alleen de extremisten die dit onder "blasfemie" scharen zouden deze handel verbieden. Gelukkig wordt de winkel het recht tot verkoop van deze kritische handelswaar niet ontzegd, met beroep op de in de VS zeer hoog gewaardeerde "vrijheid van meningsuiting", freedom of expression. En terecht.
Ik weet niet of Jezus gevoel voor humor had, uit de Bijbel blijkt dat in ieder geval niet. Misschien zou hij er ook om gelachen hebben, of hij zou zich omgedraaid hebben in zijn graf. Wat hij trouwens al eerder deed...

Voor meer nonsens, probeer de oncyclopedie eens (onzin-Wiki): KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten