zondag 7 maart 2010

Diva's roken sigaren


Het lijkt misschien vreemd, maar in Cuba roken vrouwen soms ook sigaren. Daar zijn het meestal de wat oudere vrouwen die van die enorme Cubaanse exemplaren in hun mond hebben, en vaak zijn het Santera's, vrouwelijke priesters van het Santeriageloof die je herkent aan hun witte hoofddoek en witte kleding. Maar het raakt in onze streken ook aardig in; ik kwam op een relatieblog een foto tegen van kunstenares Marthe Röling die aan een Cohiba lurkt. Marthe heeft iets chics, en die sigaar past bij haar. Het past in het bijzonder bij diva's, het is bijna een uitstraling van exclusiviteit maar niet per se.
Ik wil niemand aan het sigaarroken brengen, maar als je als vrouw dan toch wil roken, neem dan een deftige sigaar die je met je slanke vingers nog in je hand kan vasthouden zonder dat je er kramp aan overhoudt. Het schijnt ongemeen sexy te zijn las ik op die relatieblog: speciaal voor de vrouw heeft Cuba de Julieta gelanceerd. Ik ben benieuwd of wij in Nederland straks meer diva's zullen zien, die zo'n ding in hun mond draperen. Het is slecht voor de gezondheid, maar minder dikmakend dan een banaan. Psychologisch verklaar ik dit als het verlangen van de vrouw naar het duimzuigen uit hun jeugd, wat weer een compensatie is voor de tepeldrang. Of een man natuurlijk!!! Dus, mannen: een vrouw met een sigaar kan verdraaide sexy zijn, maar het betekent wel dat ze waarschijnlijk erg onafhankelijk is. Zij heeft geen man nodig, ze heeft al een sigaar! In de benadering van zo'n vrouw is voorzichtigheid dus op zijn plaats. Immers, voor je het weet bén je de sigaar. Voor meer informatie: zie deze BLOG

1 opmerking:

  1. Beste,

    Ik wilde u laten weten dat Nederland sinds kort een online sigarenwinkel rijker is met een geweldig assortiment aan sigaren en aanverwante artikelen.

    Neem een keer een kijkje op www.sigaren.com , de webwinkel van Van Dalen Cigars in Rotterdam.

    Met vriendelijke groet
    www.sigaren.com

    BeantwoordenVerwijderen