zondag 6 december 2009

Timor Steffens, dansende carrière



Jong talent van vaderlandse bodem is altijd inspirerend. Timor Steffens is zo'n jongen met een ongelooflijk verhaal. Zijn naam klinkt Hollandser dan Hollands, maar in feite is hij half Marokkaan, en heeft hij Indiaas en Duits bloed in de aderen. Een voorbeeld van geslaagde integratie!
Timor is nog maar 22 jaar en heeft nu al de top bereikt in de danswereld. Ooit begon hij aan een kappersopleiding, maar die maakte hij niet af. Uiteindelijk besloot hij zijn passie te volgen en meldde hij zich aan op de Rotterdamse Dansacademie, waar hij (vanwege het schrijnende tekort aan jongens) werd aangenomen.
Zijn geluk was dat hij zich in 2008 aanmeldde bij de talentenjacht 'So you think you can dance', waarvan de audities o.a. hier in Hilversum werden gehouden, bij mij letterlijk om de hoek. Tot zijn verbazing drong hij door tot de finale en werd tweede. Via een Amerikaanse choreograaf die razend enthousiast over hem was kwam hij in de VS terecht. In mei 2009 was het raak: hij kreeg een riant aanbod om mee te doen aan Michael Jacksons 'This is it' tournee. Een maand later, op mijn verjaardag, overleed Jackson waardoor Timors droom ruw werd verbroken. Wel mocht hij tijdens Michaels herdenkingsdienst dansen, had hij televisieoptredens en was hij bij zijn begrafenis aanwezig. Timor heeft onlangs nog in een Amerikaans tv-programma mogen optreden en mogen dansen met Whitney Houston.

Kijk naar een tv-uitzending waarin Timor met een groep dansers uit 'This is it' danst. Ongelooflijke choreografie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten