zondag 31 januari 2010

De mooiste vrouw bestaat niet


De titel van mijn blogje vandaag lijkt tegenstrijdig. Als je aan een man vraagt wie hij de mooiste vrouw vindt, zal hij waarschijnlijk de naam van zijn vrouw, vriendin of minnares geven of een of andere superster die recentelijk in het nieuws is verschenen met een prachtige glamourfoto. Die ongetwijfeld goed uitziende superster wordt echter enorm belicht, gefotoshopt en gemake-upt zodat alle ogen op haar gericht zijn. We kwalificeren haar ten onrechte als 'mooiste vrouw' want in ons hoofd is het ideale uiterlijk waarschijnlijk niet eens belangrijk, aangezien de antenne van de man niet gericht is op 'de mooiste' maar op subjectieve bijzaken die de boventoon voeren. Vrouwen willen soms een kopie zijn van een superster, terwijl hun aantrekkelijkheid in de regel juist ligt in de eigen identiteit, zeg maar de afwijking van het perfecte beeld dat kunstmatig wordt gecreëerd door de media c.q. door overdreven aandacht voor één persoon. Een model heet daarom ook model, anderen richten hun aandacht op haar.
Zij is de verpersoonlijking van het gemiddelde ideaalbeeld, zeg maar. Ieder weldenkende heteroseksuele man weet dat hij niet gelukkig wordt van een ideaalbeeldvrouw. Zij is een model, een beeld, en geen realiteit. Ze bestaat niet.
Vrouwen zouden zich dan ook nooit moeten richten op zo'n ideaalbeeld als ze een man willen vinden. Mannen zijn zich waarschijnlijk zeer bewust van het feit dat vrouwen die te veel op een ideaalbeeld lijken, wannabees zijn, oneervol gezegd: "levende etalagepoppen", en geen 'echte' mensen. Blijf jezelf, is mijn hartenkreet.
Overigens, als je de mooie gelaatstrekken van supersterren als Angelina Jolie, Anne Hathaway, Charlize Theron, Elizabeth Cuthbert, Hilary Duff, Jennifer Love Hewitt, Jessica Alba, Jennifer Biel, Kiera Knightly, Kate Bosworth, Kristin Kreuk, Mandy Moore, Megan Fox, Monica Belluci, Natalie Portman en Scarlett Johansson in de computer stopt krijg je een rare mix, een bloot gezicht dat me in de verte aan een jonge virtuele versie van Julie Andrews doet denken. Bij de gedachte aan Mary Poppins en The Sound of Music krijg ik overigens nou niet bepaald een ideaalbeeld voor ogen. Nee, mannen, als jullie op zoek zijn naar een ideale vrouw, doe je ogen dan maar dicht. Want uiterlijk is tegenwoordig bijna uitsluitend misleiding. Goed, dit is mijn mening, overtuig jezelf en kijk eens hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten