woensdag 17 augustus 2011

Verbijsterveld


Minister Marja Van Bijsterveldt van OCW blijft verbijsteren. Van haar mag je ook op een onbewoond eiland studeren, als daar een onderwijsinstelling zou zijn. Fijn dat je ook buiten Nederland kan gaan studeren, want het is hier niet meer zo gezellig, vooral in het onderwijs niet. Om wat bij te verdienen (omdat de studiebeurs praktisch nihil is)kun je op het onbewoonde eiland vogelpoep verzamelen. Goede mest, schijnt het.
De maatregel is nogal doorzichtig. De trucendoos wordt opengetrokken om de hoeveelheid buitenlanders die inmiddels zijn genaturaliseerd weer terug naar hun voormalige (ei)land terug te dirigeren. Verder wordt het de hordes uitgelote studenten makkelijker gemaakt om op te rotten.
Hebben we teveel studenten? Waarom gaan we niet voor kwaliteit? Waarom worden zoveel studenten uitgeloot? Is het niet noodzakelijk om aan te geven waar Nederland behoefte aan heeft en het aantal studenten daarop af te stemmen? Er is nog werk te doen op het Ministerie, zou ik denken. Om nou direct maar iedereen naar een onbewoond eiland te sturen... dat gaat wat ver.
Hoewel, voor de verandering is dat misschien ook wel een keer leuk, heerlijk onder de palmpjes van Navassa (ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord). Eindelijk verlost van die domme hapsnap-politiek van Den Haag waar men "naar bevind van zaken" handelt. Met andere woorden: "zonder beleid".
Waar ik dit vandaan haal? Van dit ARTIKELTJE


Geen opmerkingen:

Een reactie posten