woensdag 19 mei 2010

Animal Rescue 007



Robert Mugabe, de halfgare dictator van het failliete Zimbabwe, heeft het plan opgevat om van elk dier uit het Hwange National Park twee exemplaren te schenken aan de Noord-Koreaanse Kim Jong Il, een andere idiote alleenheerser. De twee leiperds kennen elkaar al decennia lang en zijn letterlijk elkaars bondgenoten. Ze lijken namelijk zo weggelopen uit een James Bondfilm, want hun fantasieën komen erg overeen met de gemeneriken die een Rijkje bestieren in een verre uithoek van de wereld waar alleen iemand als 007 zich waagt. Niet in de laatste plaats omdat een normale toerist er überhaupt niets te zoeken heeft. Noord Korea trainde de beruchte Vijfde Brigade van Zimbabwe in de Vrijheidsoorlog van de Tachtiger Jaren, waarbij minstens 20.000 mensen werden afgeslacht.
Het doel van het projectje van Mugabe, ‘Noachs Ark’ gedoopt, is gedoemd te mislukken aangezien het onwaarschijnlijk is dat een aantal belangrijke dieren de duizenden kilometers lange overtocht zullen overleven. De achttien maanden jonge olifanten die gevangen zijn hebben de verzorging en aandacht nodig van hun moeder, volgens experts. Een vorig geschenk van Mugabe uit 1980, twee rhinocerossen, Zimba en Zimbo, stierven al na drie dagen.
Het ergste is, dat dit toch al door de economische crisis in Zimbabwe getroffen park extra schade wordt toegebracht. Volgens het Pulitzer Center is de situatie van de wildstand als gevolg van stroperij zeer ernstig.
Moet ik eerst MI5 bellen of Miss Moneypenny om James in te roepen? Of vragen we eerst wat mooie vrouwen in het wildpark? ik denk aan Madonna (vanwege haar ervaring met Afrika) en Naomi Campbell (vanwege haar gemengde Afrikaans-Aziatische achtergrond). Ik heb ook al een mooie naam voor de film: Animal Rescue 007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten